Щось цікаве та корисне

Зміни до правил дорожнього руху

В 2020 р. Кабінет міністрів України прийняв зміни до Правил дорожнього руху (постанова № 1306) та зобов'язав пішоходів в темний час доби і в умовах недостатньої видимості носити світловідбиваючі елементи на одязі, світловідбивні жилети або світловідбиваючий одяг. 
До цього моменту носіння світловідбивачів був лише рекомендованим, та ця постанова зобов'язує пішоходів мати світловідбивачі на собі в темний час доби. Світловідбивачі дозволяють водіям здалека розгледіти пішого учасника руху і вжити необхідних заходів для безпечного проїзду. 

Згідно зі світовими дослідженнями, завдяки світловідбивачу пішохід стає помітний водієві на відстані 150 метрів при ближньому світлі фар і на 400 метрів — при далекому. Тоді як без світловідбивача людину видно тільки з відстані 50 метрів, що збільшує ризик трагедії в рази. За статистикою, широке використання світловідбивачів в країнах Євросоюзу, де носіння пішоходами світловідбивачів в темряві є обов'язковим з 2003 року, дозволило понизити кількість наїздів на пішоходів в 6,5 разів. 
Корисне
Made on
Tilda