Щось цікаве та корисне

Велорух у Копенгагені - національна політика

У Копенгагені велорух та велоспорт — національна політика.

Тому це місто вважається самим велосипедним містом у світі!
Майже кожен мешканець має велосипед, а для туристів є понад 2 тис. центрів велопрокату.
У місті понад 400 км велодоріжок та понад 40 км зелених маршрутів. Кожен третій мешканець їздить велосипедом на навчання чи роботу.
В 2011 році муніципалітет міста опублікував стратегію розвитку Копенгагена, основною метою якої була зробити столицю найвелосипеднішим містом світу до 2015 року.
Навіщо? Все просто: велосипедизація – це промоція здорового способу життя, метод мінімізувати забруднення повітря і найкоротший шлях створити місто мрії, тихе з чистим повітрям і великою кількістю вільного місця.
З 2013 року можна взяти в оренду байки з вбудованою навігаційною системою. За рівнем розвитку велоінфраструктури Копенгаген займає лідируючі позиції у Європі. Для велосипедистів є спеціальні знаки та правила руху, всюди велосипедні дорожки. Та безліч велостоянок. Вони всюди: біля будинків, магазинів, ринків, кафе, вокзалів, а головне - біля державних структур та установ. Це показує те, що чиновники теж їздять на роботу на велосипедах!
Міська влада контролює відповідність велосипедів, що видаються в прокат, вимогам цих правил.
Радимо подивиться кліп: https://youtu.be/TmrftiLaylI
Кліп називається «Ранок: припливи та відливи». На відео потоки багатьох велосипедистів зупиняються перед світлофором, а потім продовжують рух. Ці кадри дають нам уявлення про те, скільки людей їздять велосипедом у столиці Данії та про те, скільки велосипедистів може пересуватися у північних містах за відповідної інфраструктури та безлічі велодоріжок.
А ми радимо Вам іздити частіше на велосипедах та не забувати про свою безпеку на дорогах: шолом, ліхтарі та світловідбивачі - обов'язкові атрибути велосипедиста!
Цікаве Новини
Made on
Tilda