Щось цікаве та корисне

Як жінка на велосипеді впливає на інфраструктуру міста?

«Без сумніву, жінки прискорюють процес створення безпечних пішохідних і велосипедних зон. Таким чином, вони сприяють поліпшенню придатності простору для житла », - заявляє американська Асоціація пішоходів і велосипедистів. Чому жінки-велосипедисти мають велике значення для міського велоруху?
Ось дві причини:
1. Практичність і простота експлуатації.
Жінки, в основному, використовують байк через його практичність, простоту експлуатації та іноді для розширення своїх можливостей. З точки зору спорту велосипед мало кого з них цікавить. Отже, жінки, пересуваючись на байці, просувають ідею про те, що велосипед - не тільки розвага або спорт, а й транспорт.
2. Завдяки дамам велосипеди здаються більш прийнятними з точки зору культури. Оскільки поїздки на велосипеді стають загальнодоступними, з'являється політична воля, яка здатна створити відповідну інфраструктуру. Жінки ризикують менше, ніж чоловіки, і рідше їздять по велосмузі. Найчастіше вони користуються спеціалізованими бульварами, тихими вулицями, парками, захищеними велодоріжками. Прагнення жінок їздити безпечними маршрутами сприяє збільшенню попиту на створення серйозної і безпечної велосипедної інфраструктури.
Відповідно до припущень, якісні велосипедні доріжки, захищені велосмуги, ширші смуги для руху на автомагістралях, мережа пов'язаних велодоріжок і прямі маршрути залучать більшу кількість жінок.
Що першочергово: безпека поїздки на велосипеді або жінки на байках? Можливо, обидва варіанти вірні. Чим більше жінок почне пересуватися по дорогах на велосипедах, тим краще стає інфраструктура в містах. Чим більше буде розвинена велоінфраструктура, тим більше жінок приєднається. Коли велосипед безпечний і привабливий для жінок, то він безпечний і привабливий для всіх.
А ви що думаєте з цього приводу?
Та не забувайте про безпеку своїх коханих під час поїздок на велосипеді!
Цікаве
Made on
Tilda