Щось цікаве та корисне

Що таке світловідбивач?

Флікери-світловідбивачі - це світлоповертаючі елементи, які відображаються в світлі фар автомобіля і дозволяють водієві побачити пішохода (велосипедиста) в темний час доби. Флікер на одязі на сьогоднішній день реальний спосіб уберегти себе від травми на неосвітленій ділянці дороги.
Принцип дії його заснований на тому, що світло, потрапляючи на ребристу поверхню зі спеціального пластика, концентрується і відбивається у вигляді вузького пучка.
Коли фари автомобіля «вихоплюють» нехай навіть маленький світлоповертач, водій здалеку бачить яскраву світлову крапку. Тому шанси, що пішохід або велосипедист будуть помічені, збільшуються в багато разів.
Використання світловідбиваючих аксесуарів збільшує видимість пішохода до 150-300 метрів! Чим більше флікерів, тим краще! Найоптимальніший варіант, коли на пішохода або велосипедиста знаходиться 4-5 флікерів.
Які світловідбивачі найкращі? Купуйте флікери білого і лимонного кольорів. І обов'язково сертифіковані. Саме вони мають оптимальну світловідбиваючу якість для того, щоб пішохід був помітний в темний час доби.

На перший погляд флікер виглядає як іграшка. Але його використання, на думку експертів з безпеки дорожнього руху, знижує травматизм на дорозі в шість з половиною разів!
Ставай помітним - бережи життя!
Made on
Tilda