Щось цікаве та корисне

А що нового в Амстердамі?

В Амстердамі побудували підводний паркінг на 7000 велосипедів (і нуль авто).
Підводна парковка розміщена на Центральному вокзалі Амстердама і вміщує 7000 велосипедів — 6300 особистих та 700, призначених для оренди. У лютому поряд відкриють ще один гараж і місткість збільшиться до 11 000 одиниць транспорту.
На будівництво великого підводного гаража вартістю 60 млн євро знадобилося 4 роки, і він передбачений виключно для велосипедів. Це може здатися дивним, але для Нідерландів така вибірковість — звична справа. Країна методично перетворює особисті автомобілі на реліквії помилкового минулого — часу, коли міста будували навколо потреб автомобілів, а не людей.
Близько 30% жителів Амстердаму щодня використовують велосипеди, а в Утрехті таких — 50% (в цьому місті, до речі, є ще більший підземний (але не підводний) велосипедний гараж, який може вмістити 12 000 одиниць двоколісного транспорту).
Приблизно 200 000 мандрівників щодня прибувають на Центральний вокзал Амстердама — і приблизно половина приїжджає на велосипедах. Раніше вони паркувалися біля спеціальних стійок, що хаотично оточували станцію. Їх мають прибрати найближчими днями.
Паркування в гаражі безплатне протягом перших 24 годин, надалі за кожен додатковий день прийдеться сплатити 1,35 євро.
На вході у гараж розташований великий синій знак з логотипом велосипеда, на ньому ж показується кількість вільних місць. Потрапити у приміщення можна, пройшовши реєстрацію за допомогою спеціальної OV-chipkaart (голландська транспортна картка, прив’язана до банку) або Fietstag (бирка, встановлена на велосипеді).
Доречі. В Королівстві Нідерланди - світловідбивачі також обов'язкові. Усі велосипеди повинні мати червоні світловідбивачі ззаду, жовті світловідбивачі на педалях і білі або жовті світловідбиваючі шини. За відсутність - штраф 55 євро за кожне відсутнє світло і 35 євро за відсутність світловідбивачів.

Цікаве відео подивиться на сайті.
Джерело: https://itc.ua/ua/novini/v-amsterdami-pobuduvaly-pidvodnyj-parking-na-7000-velosypediv-i-nul-avto-na-realizatsiyu-znadobylosya-4-roky-ta-60-mln-yevro/?fbclid=IwAR11CCbPEO89RIvy4gpUu6TXu_jqYRX-Si10dztzKR5_I_O29SSdLrtqmm8

Новини Цікаве Корисне
Made on
Tilda