Щось цікаве та корисне

Велосипеди американського актора Робіна Вільямса

Велосипеди американського актора Робіна Вільямса були продані з інтернет-аукціону Paddle8. Кошти від продажу пішли на благодійність. Загалом на торги були виставлени 87 велосипедів. Як повідомляє журнал Bicycling, це лише частина величезної колекції, яку Вільямс збирав упродовж кількох десятків років. Актор став фанатом велоспорту у 1980-ті роки, коли намагався зав'язати з алкоголем та кокаїном. Він регулярно відвідував гонку Тур де Франс і дружив з Ленсом Армстронгом і Грегом Лемондом.
Актор пішов із життя в 2014 році. І його спадкоємці вирішили продати частину колекції на користь двох благодійних фондів — Challenged Athletes Foundation, який підтримує спортсменів з обмеженими можливостями, та Christopher & Dana Reeve Foundation, який допомагає людям із захворюваннями кісткового мозку.
Серед виставлених на аукціон лотів була модель марки Masi, яка робила велосипеди для радянських гонщиків. Чергова технологія залишилася незатребуваною у зв'язку з розпадом СРСР, і Masi випустила обмеженою серією сто екземплярів, один з яких опинився в гаражі Вільямса.
Найдорожчим лотом став строкатий сінглспід з обмеженої серії, випущений у 2000 році Colnago та La Carrera.
Деякі з представлених на аукціоні моделей мали незвичайний вигляд. Наприклад, восьмишвидкісний електровелосипед з алюмінію з ременною передачею, створений майстернею PiCycle з Сан-Франциско.
Американська класика – одношвидкісний Chopper Hog Roadster марки Schwinn. Велосипед явно заслужений - в описі повідомляється, що його раму частково покриває іржа, а одна з педалей перемотана ізолентою.
Ще один Schwinn, цього разу дитячий. Модель Pea Picker Krate Stingray була популярна в Америці у 1960-1970-ті роки.
Робін Вільямс залишив про себе пам’ять не тільки як чудовий актор в багатьох кінострічках, але ще як колекціонер велосипедів, продаж яких на аукціоні привернула увагу до здорового способу життя та допомогла фінансами двом благодійним фондам.
Джерело інформації: https://velonation.bike/

Made on
Tilda