Щось цікаве та корисне

Адвокація змін до ПДР

U-Cycle з 2010 адвокатує зміни в Правилах дорожнього руху для підвищення комфорту та безпеки велосипедистів. Завдяки адвокації U-Cycle та інших організацій з 2018 року швидкість руху у містах обмежили з 60 км/год до 50 км/год. У 2018 році U-Cycle підготувала Пропозиції з оновлення українських ПДР, що стосуються велосипедного руху. Компанія активно працює, щоб українські ПДР були сучасними та відповідали європейським нормам. 
Проект “Безпека руху для України: національна адвокація та промо-кампанія велосипедних НУО” втілюється U-Cycle (ГО “Асоціація велосипедистів Києва”) за підтримки Програми МАТРА Посольства Королівства Нідерландів в Україні”.
Джерело: https://u-cycle.org.ua/projects/zminy-do-pdr/?fbclid=IwAR2v339lC_DsiZOEq4YTPuBb_1TFOKj-0nDeNQIWQz73KQxkaVUB8evx50A
Уряд України нарешті вніс перші зміни до Правил дорожнього руху України в частині про велотранспорт! 

Які позитивні зміни внесли в ПДР:

  • у ПДР тепер є визначення основних понять велоінфраструктури — велосмуги, велопереїзду, контрсмуги — нарешті розділено поняття велосмуга та велодоріжка!
  • острівець безпеки та інші дорожні конструкції, розмітка та знаки, передбачені для зниження швидкості авто перед наближенням до пішохідних переходів/велопереїздів;
  • знаки та розмітка для позначення спільного руху велосипедів з автомобілями, а також велосипедів та громадського транспорту;
  • діагональний пішохідний перехід.

ГО “Асоціація велосипедистів Києва” продовжує адвокацію змін до ПДР, бо є ще важливі зміни, яких не вистачає в Україні, і це лише питання часу:

  • поворот велосипедистів ліворуч (в разі наявності відповідної інфраструктури),

рух парами по дорозі,

  • визначення мінімального інтервалу для випередження велосипедиста водієм авто (1.5 метра) тощо.

Ці та інші норми вже давно є у правилах руху інших країн ЄС та світу і довели свою ефективність у питаннях підвищення безпеки та зручності користування велосипедом як транспортом.

Джерело: https://www.facebook.com/ucycle.org.ua/posts/4730145383691713

Очікуємо публікації відповідних змін на сайті Кабміну найближчим часом.

Новини Корисне
Made on
Tilda