Щось цікаве та корисне

Світові пам'ятки, намальовані велосипедними покришками

Дизайнер із Сінгапуру Томас Янг (Thomas Yang) створив зображення архітектурних пам'яток за допомогою відбитків велосипедних покришок. Він завжди був небайдужим до двох речей у своєму житті - велосипедам і дизайну. Янг вирішив поєднати свої захоплення та створив серію великих плакатів: він наносив чорний барвник на велосипедні шини та зобразив архітектурні об'єкти. Він катав свій байк по полотнам кілька разів, так щоб вони залишали відбитки у вигляді контурів об'єктів. На них зображені пам'ятки 4 відомих міст світу: Пекін, Лондонський міст, Ейфелева вежа і Емпайр Стейт Білдінг. На кожен постер пішло від 7 до 12 унікальних візерунків протектора.
В інтерв'ю журналістам Томас розповів про своє захоплення:
- Що надихнуло вас на створення цих картин?
- Ідея зобразити архітектурні об'єкти прийшла мені в голову, коли я возився з велосипедом і міркував, як можу застосувати його при малюванні. Шини відразу здалися мені самими придатними для цієї справи частинами велосипеда. Я вирішив дослідити різні типи протекторного малюнка і проекспериментувати з ними. А потім зрозумів, що за допомогою шин досить легко можна створити красивий рельєф будівлі.
- Шини - складний інструмент для художника?
- Дуже. Процес малювання був дуже болючим для мене. Кожну зі своїх картин я перемальовував раз по сорок, поки не досягав найкращого результату.
- Що ви хотіли висловити цим проектом?
- Я захоплений велосипедист, також як і художник. В основу моєї роботи лягло особливе розуміння навколишнього середовища захопленими велосипедистами. Я сподіваюся, що моя пристрасть до прогулянок на велосипеді надихне також інших людей і допоможе захистити природу.
- Ваша робота покликана прищеплювати людям культуру їзди на велосипеді?
- Так, мабуть так. Наприклад, в Лондоні ніщо вже не може зупинити розвиток культу велосипеда завдяки захищеним велосипедним доріжкам. Я захоплююся Люндоном, його покритими листям парками і архітектурою, включаючи Тауерський міст. У своїй роботі я зобразив його за допомогою 11-і унікальних типів шин.
Made on
Tilda