Щось цікаве та корисне

Нестандартні методи боротьби за безпеку на дорогах. Світова практика

Нестандартні методи боротьби за безпеку на дорогах. Світова практика
Ми не станемо вас лякати - і так всім відомо, що в Україні з безпекою на дорогах «повний капець». А розповімо про найкумедніші та нестандартні методи підвищення безпеки на дорогах, до яких вдаються в інших країнах. Неважливо, що деякі з цих заходів виглядають незвично, а інші - навіть смішно. Головне - всі вони покликані боротися за наші життя. До того ж, часто саме нестандартні рішення і дають кращі результати.
Ямайські красуні карнавалу - за безпеку руху.
На перший погляд здається, що ямайський вуличний карнавал з його феєрверками, музикою і напів оголеними красунями в яскравих костюмах - не місце для пропаганди безпеки руху на дорогах. Але в 2019 році муніципалітет ямайського міста Кінгстон вирішив зруйнувати цей стереотип, чим домігся відмінних результатів.
Проведена акція, в якій гарні дівчата носили плакати зі звучними закликами дотримуватися правил безпечного управління авто і не сідати за кермо п'яним, привернула до себе увагу ЗМІ та громадськості, ставши популярним флешмобом.
Ямайцям дуже сподобалася така форма спілкування держави з громадянами, що доводить - не обов'язково серйозні проблеми потрібно вирішувати «з серйозною міною на обличчі».
Диско-вечірка в Бельгії ... проти пияцтва за кермом.
Ще один нетиповий метод підвищення безпеки на дорогах - влаштувати веселу диско-вечірку з музикою і танцями, де в невимушеній обстановці звернути увагу молоді, як важливо дотримуватися правил дорожнього руху і не сідати п'яним за кермо.
Саме таку вечірку під назвою Hakka Road Party провели 10 травня 2019 року в Антверпені (Бельгія) в нічному клубі Café Local. Відкрили її невеликим розмовою про необхідність підвищення безпеки дорожнього руху. А після закінчення всі гроші, виручені від проведення заходу, перевели в міський фонд, що займається поліпшенням дорожньої інфраструктури.
Кенійські жінки-байкери проти битв на дорозі.
19 квітня 2019 роки шість кенійських жінок-байкерів сіли на заправлені під зав'язку мотоцикли, і вирушили колесити по трьом країнам - Кенії, Уганді і Руанді з туром, присвяченим безпеки дорожнього руху. Відмінно екіпіровані, шість чорношкірих красунь, кожен день долаючи понад 400 км, зупинялися в населених пунктах і просто розмовляли з людьми. «Ми розповідаємо людям Східної Африки, що дороги - це не місце битви. Водії та пішоходи, велосипедисти та байкери - все повинні дотримуватися правил дорожнього руху, і ділитися простором на дорозі, не борючись один з одним, а поступаючись і поважаючи кожного ». Звичайно, у учасниць цього туру крім пропаганди безпеки на дорогах, була й інша мета - повеселитися і відпочити. «Життя сповнене злетів і падінь. Ми вдячні долі за те, що у нас все добре - є здоров'я, сім'я і робота. Так чому ж не зробити щось корисне для інших, якщо ти можеш? ». Складно не погодитися з такою чудовою мотивацією!
Нігерійські священики повертають порядок на дороги.
А ось в Нігерії до питання безпеки дорожнього руху, навпаки, підійшли дуже серйозно.
Нігерійці - дуже релігійні, і священики в цій країні мають великий соціальний і моральний вага. Але при цьому, на дорогах Нігерії - повний хаос і водійське безкультур'я.
Зневірившись вплинути на поліпшення ситуації з безпекою руху, поліцейські чиновники вирішили підійти до цього питання нестандартно – вони зібрали священиків різних конфесій, і попросили їх включитися в процес приборкання заворушень на дорогах.
На думку поліцейських, церква має таку впливом на жителів Нігерії, що водії з більшою ймовірністю послухають саме їх, а не патрульних. В кількох храмах і мечетях головні релігійні лідери країни провели особливі проповіді. На них священики закликали громадян дотримуватися правил дорожнього руху, поважати всіх учасників руху і берегти їх життя.
Джерело: https://www.autocentre.ua/news/kak-v-drugih-stranah-neobychno-povyshayut-bezopasnost-na-dorogah-841261.html

Як бачите - для захисту життя людей підходять різні методи. Тому підключайтеся до процесу безпеки дорожнього руху в Україні! Ваше креативне мислення може врятувати життя багатьох людей!

Цікаве Корисне
Made on
Tilda