Щось цікаве та корисне

НОВІТНІ ТЕХНОЛОГІЇ ДЛЯ БЕЗПЕКИ РУХУ

В Нідерландах створили розумну магістраль з розміткою Glowing Lines для випробувань на ділянці шосе біля міста Осс. Смуга з трьох ліній оброблена фотолюмінесцентним порошком, який здатний випромінювати світло протягом 10 годин у нічний час, знижуючи потребу в іншійі дорожній підсвітки. Ідея даного проекту належить дизайнерові Даану Роозегаарду і місцевої компанії Heijmans Infrastructure.
За словами дизайнера, їзда уздовж такої розмітки схожа на подорож в казку. Потрійна смуга, що зливається в одну лінію, в умовах густого туману краще помітна на дорозі, ніж стандартна дорожня розмітка. До даного проекту вже проявили інтерес Китай і Індія, де є потреба в забезпеченні безпеки на дорогах без залучення додаткових джерел енергії.
Для демонстрації технології Glowing Lines компанія Heijmans ще створила 600-метрову доріжку, присвячену великому полотну Ван Гога «Зоряна ніч». Доріжка відкрита в Нойнене, де Ван Гог проживав в 1883-1885 рр. Замість ліній на цій доріжці будуть використані камені, оброблені порошком, які будуть створювати ілюзію зоряного пейзажу під колесами велосипедів.
Відео:
https://www.studioroosegaarde.net/project/smart-highway


Новини
Made on
Tilda